LUMISET
Lumiset-Kamapörssi  15.-17.11.2019
GoExpo Winter 2019

avoinna:
perjantaina  15.11. klo 12-20
lauantaina    16.11. klo 10-19
sunnuntaina 17.11. klo 10-17

LUE TARKKAAN!  myös tämä pienellä präntätty...

1. Meillä käteinen tarkoittaa oikeasti rahaa siis selvää seteliä!   Säästyt automaatilla jonottamiselta kun varaat mukaan käteistä rahaa jo ennen messuille tuloa.                

2. Tarkista aina saamasi rahamäärä heti kassalla,
    jälkikäteen on vaikeata osoittaa, että olet saanut 
    väärin takaisin!

3. Sunnuntaina pääset ilmaiseksi sisään messuille 
    klo 10-17 noutamaan rahasi ja/tai myymättömät 
    kamasi. ( kamoista saamasi tarkistus-
    lipuke toimii pääsylippunasi sunnuntaina).
  
4. Mistä tiedät/näet, että kamasi on myyty?
   Kamapörssialueen ulkopuolella Kamanarikka,jonka seinällä
    on  numerotaulu, johon myydyt tuotteet merkitään
    ruksilla. Kun näet kamasi ruksatun, voit samantien tulla
    hakemaan rahasi kassalta!Ja tässä itse ohje:


Lumiset-Kamapörssi /GoExpo Winter 2018/toimintaohje

Lumiset -Kamapörssissä otetaan kamaa vastaan myytäväksi perjantaina 2.11. klo 12-20,  lauantaina 3.11. klo 10-19  ja   sunnuntaina 4.11. klo 10-17.  (huomio lyhyt myyntiaika, ja poishaku) Myynti alkaa heti kun myytävää tavaraa on ja päättyy messujen sulkemiseen sunnuntaina klo 17.

Myyntiin otetaan vain käytettyjä laskettelu-, telemark- ja temppusuksia, monoja, sauvoja ja laskettelukypäriä sekä lumilautoja ja lumilautakenkiä. Suksissa on oltava siteet kiinni ,lumilaudat otetaan myyntiin myös ilman siteitä (pelkkiä suksi- tai lautasiteitä emme ota myyntiin). Kamoista tulee ilmetä, että ne ovat käytettyjä. Emme siis ota uutta kamaa myyntiin.

Myytäväksi otetaan enintään kymmenen tuotetta per henkilö.  Kamojen tulee olla hyväkuntoisia ja käytettyjä ts. älä tuo romua, jota et itsekään ostaisi.  Lumiset ry ei vastaa myytävien kamojen kunnosta.  Henkilökunnalla ei ole resursseja säätää siteitä tai muuten kunnostaa tai korjata kamoja.  Selvästi huonokuntoisia tai rikkinäisiä varusteita ei vastaanoteta lainkaan. Pyrimme pitämään huolen siitä, että myyntiin tulee vain käyttökelpoista, kunnossa olevaa tavaraa.

Tarkista myytäväksi tuotavien kamojesi merkki, koko, pituus, malli ja kunto jo kotona. Mieti myös toivomasi hintapyyntö jo etukäteen. Se nopeuttaa vastaanottoa.

Älä myöskään tuo yli 10 vuotta vanhoja, tunnearvoa sisältäviä kamoja, ne kuuluvat museoon meilläkin!

Ostajalla on loistava mahdollisuus tutustua tavaroihin ennen ostopäätöstä; väännellä, käännellä ja tutkia ovatko varmasti ehjiä ja sopivatko ko. henkilön käyttötarkoituksiin!

Tuoduille tavaroille määritellään hinta, josta ei tingitä, eli hintaa ei voi enää muuttaa kamojen ollessa jo esillä. Asiakas määrittelee aina hinnan. Lumiset ry:n henkilökunta auttaa hinnan arvioinnissa vastaanottaessaan kamojasi.  Mieti hintapyyntösi jo etukäteen!

Lumiset - narikka ottaa vastaan jo ostamasi kamat 1 euro/kama ko. messupäivän ajaksi. (messujen narikka vastaanottaa vain vaatteita).

Kamoja tuotaessa on kaikkien lunastettava messujen pääsylippu. Jokaisesta tuomastasi kamasta saat numeroidun tarkistuslipukkeen, jolla voit lunastaa rahat tai omat kamasi pois milloin vain messujen aukioloaikoina.  Epäselvissä tapauksissa Lumiset ry varaa oikeuden kahden viikon selvittelyaikaan messujen päättymispäivästä 4.11.2018 lukien.  Saamallasi tarkistuslipukkeella  pääset ilmaiseksi  takaisin messuille sunnuntaina 4.11. klo 10-17 hakemaan kamasi tai rahasi.  Muista varautua myös pysäköintimaksuun tuodessasi/hakiessasi kamojasi.

Myydyt tavarat merkitään Kamapörssin ulkopuolella olevaan numerotauluun rastimalla kaman numero.

Maksuvälineenä käy vain käteinen raha. Suurin hyväksymämme seteli on 50 euroa. Luottokortit ja pankkikortit eivät käy. Messualueella on kaksi OTTO-automaattia, joista toinen on Ala-Galleriassa ja toinen Lasigalleriassa pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Muista tarkistaa kamoista saamasi rahasumma heti kassalla.  Jälkikäteen ei rahasummaa voi korjata (pankissa ja kaupassa yms. pitää rahat tarkistaa heti, niin myös meillä.)

Lumiset ry:n välityspalkkio on 15% kaman myyntihinnasta, kuitenkin aina vähintään 2 euroa .  Myymättömistä kamoista ei aiheudu kuluja, kunhan haet kamasi pois ennen messujen päättymistä 4.11.2018 klo 17.  Tämän jälkeen kamat viedään Bike Planet Vantaan varastoon, osoite on:Martinkyläntie 39 B, 01720 Vantaa.  Kuljetuksesta ja säilytyksestä peritään 30 euron maksu per tuote.  Mikäli myynnistä tulleet rahat lähetetään kamanomistajan tilille, peritään siitä 2 euron toimistokulu myyntipalkkion 15% lisäksi.

Lumiset ry säilyttää kamoja kaksi viikkoa messujen päättymispäivästä 4.11.2018.  Sen jälkeen ne siirtyvät Lumiset ry:n omaisuudeksi. Lumiset ry huolehtii kamoista messujen ja sen jälkeisen säilytyksen aikana huolellisesti, mutta ei kuitenkaan vastaa niille mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.

Lisätietoja : Lumiset ry 0505944818 / www.lumiset.net / www.skiexpo.fi , sähköposti: kirsti.raninen (at) lumiset.net
Kamapörssi 2018
Lumiset-Kamapörssi 2018
Tavaraa vastaanotettiin 800 kpl.
Myytiin 80%.
GoExpo Winterin kävijämäärä; 31.000 hlöä.


Kamapörssi 2017
Lumiset - Kamapörssi 40. kerran
Tavaraa vastaanotettiin 1050 kpl.
Kamoista myytiin 67%.
Goexpo Winterin kävijämäärä 25.000 hlöä.

Kamapörssi 2016
Lumiset-Kamapörssi 39. kerran
Kamaa vastaanotettiin  1167 kamaa.
Kamoista myytiin 70%.
Aikaisen lumen tultua etelään, voit testailla välineitäsi jo nyt!
SKIEXPON KÄVIJÄMÄÄRÄ 40.500 HLÖÄ.


Kamapörssi 2015
Lumiset-Kamapörssissä vastaanotettiin 1401 kamaa.
Kamoista myytiin 65 %.  Laskukelejä odotellessa!
SKIEXPON KÄVIJÄMÄÄRÄ  43.500 HLÖÄ.


Kamapörssi 2014
Lumiset-Kamapörssissä vastaanotettiin  1528 kamaa.
Kamoista myytiin 68% . Onnea uusille omistajille.  Lunta Odotellessa!


Kamapörssi 2013
Lumiset-Kamapörssissä vastaanotettiin 1533 kamaa.
Kamoja myytiin 1097 kpl eli samoissa kappalemäärissä kuin muinakin vuosina.  Tälläkin kertaa lasten kamat, temppusukset ja oikein hinnoiteltu kama teki kauppansa!  Onnea uusille omistajille sekä kamansa myyneille.


Kamapörssi 2012
Lumiset-Kamapörssissä vastaanotettiin yhteensä 1547 kamaa.
Kamoja myytiin 1203 kpl eli myynti oli samalla tasolla kuin viime vuonnakin.  Kaupaksi menivät lähes kaikki lasten kamppeet sekä oikein hinnoitellut aikuisten ja nuorten kamat!